Strafrecht

Een belangrijke specialisatie van ons kantoor is het strafrecht. Wij behandelen zowel grote strafzaken als kleinere strafzaken. Of het nu gaat om bijstand tijdens het politieverhoor of tijdens de zitting bij LANS Advocaten kunt u terecht voor een gespecialiseerde strafadvocaat.
Een strafrechtelijke vervolging heeft altijd een grote impact op degene die het overkomt. Men kan te maken krijgen met ingrijpend overheidsoptreden, zoals bijvoorbeeld een aanhouding door de politie, doorzoeking van uw huis of zelfs voorlopige hechtenis. Daarnaast kan een strafrechtelijke vervolging uiteindelijk leiden tot de oplegging van een straf.  Daarbij moet u denken aan bijvoorbeeld een geldboete, een taakstraf, ontzegging van de rijbevoegdheid of zelfs het opleggen van een gevangenisstraf. Daarnaast zijn er nog andere ingrijpende straffen en maatregelen die eventueel opgelegd kunnen worden.

Een strafrechtelijke veroordeling heeft voor betrokkene vrijwel altijd verstrekkende gevolgen. Niet alleen moet u een werkstraf verrichten, geldboete betalen of misschien zelfs een door de rechter opgelegde gevangenisstraf uitzitten, voor u het weet heeft u ook een strafblad waar u nog lange tijd last van kunt hebben.

In vrijwel alle gevallen is het verstandig om een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat in te schakelen om u te adviseren en als advocaat bij te staan. Hoe eerder u in de procedure contact heeft met een strafrechtadvocaat hoe groter de kans op succes! In alle gevallen is het belangrijk om te weten wat uw rechten zijn en het liefst nog voor het eerste gesprek of verhoor met de politie!

De gespecialiseerde advocaten van LANS Advocaten staan cliënten in allerlei soorten strafzaken bij, van het rijden onder invloed tot geweldsmisdrijven en drugsgerelateerde strafbare feiten.

Deze bijstand bestaat onder andere uit:

  • Tijdens het verhoor bij de politie;
  • Tijdens strafzaken bij de rechtbank; zowel politierechter als zaken bij de meervoudige kamer;
  • Bij de behandeling van strafzaken in hoger beroep;
  • Bijstand tijdens zittingen bij de officier van justitie (OM-Zitting);
  • Hulp bij het indienen van klaagschriften tegen o.a. inhouding rijbewijs of inbeslagnames.

HEEFT U VRAGEN OVER EEN JURIDISCH PROBLEEM?